Het gaat erom spannen in deze zesde klasse. Er is nog van alles mogelijk. HRC staat wel 6 punten los met 1 wedstrijd meer gespeeld, maar toch. Iedere week vol aan de bak is het adagium. Vandaag was de opdracht om te probereb minstens 1 punt weg te halen bij de Mièterik. Geen eenvoudige opgave, daar thuis met 1-2 van hen verloren werd. Meterik zette vanaf het begin druk op de ketel en was de eerste helft de betere ploeg. Waar de passing en de balaanname van HRC minder was, lukte dat bij de tegenstander beter. Ze waren eerder bij de bal, wisten beter te storen. Alhoewel HRC ook een paar kansjes creëerde, was het toch Meterik dat in de eerste helft twee keer scoorde. De achterstand had groter kunnen zijn, maar de paal stak Luc af en toe het helpende hout toe en wist twee doelpunten te voorkomen. Enige twijfel bij de eerste goal. Was er sprake van buitenspel of niet? De scheidsrechter oordeelde van niet, alhoewel hij dat maar moeilijk kon beoordelen. Ik meende dat er minimaal 2 net buitenspel stonden, maar wie ben ik?

Na de pauze wist HRC toch wat meer druk te zetten en er kwamen zowaar enkele kansen. Maar de bal ging over of naast. Een goal werd afgekeurd wegens hands. Bovendien wist Frank bij HRC op de achterlijn in het doel nog een bal te keren.

Volgende week even geen wedstrijd. Tijd om energie op te doen. Koningslust won vandaag en staat nu 3 punten achter, maar heeft 1 wedstrijd minder gespeeld. Volgende week spelen zij de inhaalwedstrijd tegen Egchel. We zullen zien hoe de stand dan bovenin is.

 

De foto's staan hier.