Het blijft spannend daar bovenin. Ook vandaag weer een wedstrijd tussen twee ploegen die in de ranglijst niet zover van elkaar af staan. Het vergt van de spelers veel.... geconcentreerd blijven voetballen, er voor blijven gaan. Zou het ook vandaag weer lukken?

Ik stond amper naast het veld of het gebeurde al. De lens nog niet warmgedraaid en pvd, daar gebeurde het weer. Voor de tweede keer dit jaar presteerde een speler het om zomaar vanaf de eigen helft een poeier op het doel van de tegenstander los te laten. Deze keer was het Thijs Custers die de vrije trap in een keer op het doel van de tegenstander schoot. De keeper, en ook ik, hadden dit niet verwacht. En zie daar.... de bal ging keurig over de keeper heen en nestelde zich in het doel: 1-0. En dat dus na 1 minuut.

HRC bleef werken en geconcentreerd voetballen. Er kwamen kansjes.  De mooiste was nog wel voor Joep die zonder te dralen op doel schoot. De keeper wist de bal echter met hand en voet te pareren. Ook Holthees kreeg een paar kleine kansjes, maar over het algemeen was HRC in de eerste helft net iets de betere.

Na de theepauze kwam Holthees feller uit de startblokken en maakte duidelijk dat het hier ook voor de puntjes kwam. Het zette meer druk, maar het verdedigend werk van Luc en de achterspelers doorstond alle druk. Voorin was er ook nog een enekel kansje, ook voor Holthees. Er werd af en toe fors gespeeld en dat leidde ook al in de eerste helft tot een aantal gele kaarten. Ook aan HRC-kant werd een enkele kaart uitgedeeld. Na 90 en nog wat minuten was de eindstand zoals die in de eerste minuut al bereikt was. HRC staat nu 6 punten los van de nummer twee Koningslust, dat 1 wedstrijd minder gespeeld heeft. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Meterik.

De foto's staan hier.