Het blijft spannend bovenin. HRC staat 3 punten los, maar zal er iedere week voor moeten blijven gaan om die voorsprong vast te houden. De achtervolgers staan dichtbij.

HRC begon zoals het de tweede helft van vorige week begon. Ze zaten dicht op de bal, waren fanatiek, er werd hard gewerkt.  Het veld werd klein gehouden waardoor Egchel moeite had om de speelhelft van HRC te bereiken. Het was HRC dat de eerste kans kreeg. Thom wist zich op zijn eigen manier in schietrijpe positie te brengen. De bal kwam echter tegen de lat en sprong weer het veld in. Een tweede kans kreeg Thijs die vanaf links voor het doel de bal echter rechts voorbij het doel schoot. Ook Egchel had een enkel kansje, maar door solide verdedigingswerk van Luc en de achterhoede,waarin ook Frank weer stond opgesteld, bleef het bij kansjes. De rust ging met een 0-0 tussenstand in.
Na de rust ging HRC onverdroten voort met het verder onder druk zetten van de tegenstander. En..... de vijftig tinten grijs die de eerste helft boven Afferden hingen, werden langzaam maar zeker vervangen door hemels blauw. Thijs kon het niet laten om in de 51e minuut weer eens een van zijn knalharde schoten op goal te richten. De keeper kon hem  tegenhouden, maar ook niet meer dan dat. Patrick was alert en eerder bij de weer in het veld teruggesprongen bal dan de tegenstander en zorgde zo voor de 1-0. De jongens in het veld zetten door en in de 54e minuut wist Thom na allerlei gefrommel, zijn handelsmerk, de bal vrij te krijgen en zo werd de 2-0 een feit. De zon brak steeds meer door. Alhoewel Egchel ook nog een enkele kans kreeg, was het toch HRC dat een kans wist te verzilveren. Patrick wist in de 75e minuut de bal aan de keeper te ontfutselen. Wat al de hele wedstrijd opviel, was dat ook de verdediging herhaaldelijk voorin te vinden was. Deze keer kwam de bal bij Bart Custers. En jawel hoor.... de nummer drie aan Afferdse zijde was geboren. En dat was tevens de eindstand.

De foto´s staan hier.