Op zondag 28 Augustus stond de eerste wedstrijd als 'dames' gepland. Een bekerwedstrijd tegen GFC'33 in Grubbenvorst.  Dat vorig jaar net geen kampioen werd in onze klasse van dit jaar. We wisten dat het lastig ging worden. In de beginfase had HRC'27 de beste kansen, het eerste doelpunt viel toch aan de andere kant. Kleine foutjes in de verdediging, werd genadeloos afgestraft door dit ervaren team. 1-0.. Daarna nam HRC'27 weer het initiatief, Het was Quinty van de Heuvel die met een harde knal, de keepster verrast in de korte hoek. 1-1. Snel daarna komt HRC'27 zelfs op voorsprong. Joyce Kawaters kapt 2 vrouwen uit en schiet rustig de 1-2 binnen. En of het nog niet genoeg was, gaan Quinty en Joyce alleen op de keepster van GFC'33 af. Joyce legt de bal breed op Quinty en die schiet beheerst de 1-3 binnen. Er hangt een stunt in de lucht.

In de rust wordt er flink op gehamerd, dat we er nog niet zijn. En net zo scherp moeten beginnen als de eerste helft. Dit was ook het geval, Lizzy Winkelmolen en Joyce Kawaters krijgen enkele grote kansen om het duel op slot te gooien. Zoals vaker in het voetbal. Als je zelf niet scoort, valt de bal aan de andere kant binnen. HRC'27 is niet scherp aan het verdedigen en bij de tweede paal, kan de bal door een GFC-speelster binnen worden gegleden. 2-3. In die fase gaan er meer dingen mis. En GFC'33 begint bloed te ruiken. Als een hoge bal van 30 meter, in een keer in het doel verdwijnt is de gelijkmaker in feit. HRC'27 is gebroken en vooral conditioneel wordt het zwaar. Het is minder scherp in de duels, daardoor scoort GFC'33 nog de 4-3 en vlak voor tijd de 5-3. 

Het is zonde dat deze voorsprong weg wordt gegeven, maar de dames mogen trots zijn, hoe ze gestreden hebben tegen dit ervaren team. De volgende wedstrijd staat thuis tegen BVV'27 gepland. Hopelijk kan HRC'27 VR1 dan de eerste zege pakken.         

   

 

Het heeft 3 jaar geduurd, maar HRC'27 heeft weer een damesteam. Onder leiding van trainers Jens Toonen en Joep Janssen, en leider Paul Janssen zijn 22 meiden afgelopen Zondag begonnen aan het seizoen.

De meeste meiden zijn afkomstig uit HRC'27 MA1, ''de meisjes A''. Het team kent elkaar goed, ook de trainers en leiders zijn vanuit de jeugd, mee overgestapt naar de Dames.

De eerste wedstrijd staat op 28 Augustus gepland, een uitwedstrijd tegen GFC'33 uit Grubbenvorst. Doelstelling is enkele overwinningen halen en in de middenmoot te eindigen. De Dames spelen hun thuiswedstrijden om 11.00uur op de zondagmorgen

Subcategorieƫn