Zo, vandaag naar Blitterswijk voor de laatste wedstrijd van dit seizoen. De spanning was er af. Vorige week donderdag werd van Griendtsveen gewonnen. Promotie was een feit. Afgelopen zondag werd van Hegelsom gewonnen, terwijl Koningslust verloor. Ook het kampioenschap was binnen. 14 Jaar heeft HRC er op gewacht voordat weer een kampioenschap binnengehaald werd.

HRC begon met de wind in de rug. Drong in het begin aan en er werd dan ook door Job gescoord. BVV drong een paar keer aan en er ontstonden ook een aantal kansen. Maar... Luc stond op de goede plek of de bal werd over of naast het doel geschoten. Na de pauze bleef BVV op de gelijkmaker jagen. Ze kregen ook nu kansen, maar deze werden niet verzilverd. Ook HRC kreeg haar kansen. Maar ook zij wisten de bal niet in het netje te deponeren. 10 minuten voor tijd werd Luc Cremers gewisseld en mocht Mike Sanders in de goal gaan staan. Een paar keer moest hij ingrijpen. Keurig gedaan.

Na het laatste fluitsignaal gingen de mannen van HRC 1 nog eens in het gelid staan, want... Ja, wat is een kampioenschap zonder stoffelijk aandenken. De voorzitter Ralf Arts reikte dan ook de kampioensschaal uit aan de de aanvoerder Joep Zwart. Er werd nog een vreugdedans uitgevoerd, terwijl een paar trouwe supporters er voor zorgden dat dat in een rokerige ambiance gebeurde. Door vandaag te winnen was HRC 1 ook nog periodekampioen.

Ik ben, nadat de heren in de kleedkamer verdwenen waren, maar weer met mijn trouwe aanhang huiswaarts gekeerd.

De foto's staan hier.