Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sig has a deprecated constructor in /home/hrc/domains/hrc27.com/public_html/plugins/content/jw_sig/jw_sig.php on line 18

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentlikeme has a deprecated constructor in /home/hrc/domains/hrc27.com/public_html/plugins/content/likeme/likeme.php on line 17

HRC’27 pakt gelijk de eerste overwinning van het seizoen

Na de drie nederlagen in de Beker, was daar in de eerste competitiewedstrijd gelijk de eerste overwinning te vieren. Menos uit Landhorst werd thuis met 2-1 verslagen door doelpunten van Patrick van Santen en Jan Boumans. HRC’27 maakte het zichzelf nog moeilijk, door het duel niet eerder op slot te gooien. Maar een dik verdiende overwinning voor HRC’27.

De eerste competitiewedstrijd stond op het programma, nieuwe trainers (Rob Ernst en Olaf Saloga), nieuwe spelers, een nieuwe formatie (4-4-2) en weer een spelersgroep die gretig zijn, om er dit seizoen iets moois van te maken. In de beginfase van de wedstrijd had HRC’27 het lastig, het kwam moeilijk van de goal, voornamelijk door de straffe tegenwind die in ons nadeel blies. We kwamen lastig van de goal, maar daarin tegen werd Menos ook niet gevaarlijk. De eerste grote kans was er, voor HRC’27 na 20 minuten. Ralf Arts komt goed voor de man, maar kan met de kop, net niet genoeg kracht tegen de bal zetten. Vlak hierna was het wederom Ralf Arts die alleen richting het Menos doel gaat, maar hij schiet de bal naast het doel. Daarna kan HRC’27 wel juichen, een voorzet van Devin Jacobs in twee instanties, komt precies op de geheel vrijstaande Patrick van Santen en kopt hem snoeihard binnen. HRC’27 blijft drukken, en het is wachten op de 2-0. Nieuwe speler Said Tannane krijgt nog enkele kansen, maar ook hij weet de score niet te verdubbelen.

In de tweede helft is het spelbeeld niet anders, als waar we geëindigd zijn in de eerste helft. HRC’27 is de betere ploeg, en Menos loopt achteruit. Het is jammer dat HRC’27 onzorgvuldig met de kansen omspringt, want het goede spel verdiende een treffer.  Na ruim één uur spelen viel dan eindelijk de tweede treffer. Jan Boumans gaat aan de zijkant, een combinatie aan met Devin Jacobs, en op de punt ‘zestien’ krult hij heerlijk de bal, bij de tweede paal, over de keeper heen in het doel. 2-0. Hierna wordt HRC’27 slordiger. En 20 minuten voor tijd scoort Menos geheel tegen de verwachtingen in tegen. Na een foutje in de verdediging, kan Niels Somers geheel vrijstaand de 2-1 binnen tikken. Menos probeert hierna alles of niets te spelen, maar creëert geen kansen meer. Het doelpunt zou eerder aan HRC’27 kant vallen, dan aan Menos kant. HRC’27 blijft slordig in de afronding, maar de 2-1 overwinning is in feit.

Het was een goede overwinning van HRC’27. Het team creëert veel kansen, maar de scherpte in de voorhoede ontbreekt nog. HRC’27 kan hier wel verder mee. Volgende week staat de derby tegen Heijen op het programma. Hopelijk wordt ook deze wedstrijd winnend afgesloten.

HRC'27 1 - Menos 1 2-1 (1-0)

Patrick van Santen, Jan Boumans