Matig HRC'27 verliest van VIOS'38

 

Op 2de paasdag heeft HRC'27 de uitwedstrijd tegen het Beugense VIOS'38 verloren. De 2-0 nederlaag was volkomen verdiend. HRC'27 mistte vijf vaste basiskrachten door ziektes, blessures, schorsingen en dit werd al gauw duidelijk in de wedstrijd. VIOS'38 begint zeer scherp aan de wedstrijd. Dit resulteert ook in een vroege voorsprong. Een foute inspeelpass van een HRC-verdediger wordt door Joep Fredrix onderschept, en schiet hem achter HRC-doelman Luc Ruhl, die eerste keeper Mike Sanders vervangt.  En als het nog niet genoeg is, wordt het vlak hierna ook nog 2-0. Een goede voorzet wordt prima binnengekopt door Thomas Groot. HRC'27 speelt inspiriratieloos en er is totaal geen vechtlust. In de eerste helft komt HRC'27 maar één maal bij het Beugense doel en dat was notabene een vrije trap, die Jan Boumans recht in de handen van de Beugense doelman schiet. Het is dan ook een wonder dat het bij rust maar 2-0 is. VIOS'38 is heer en meester op het veld. 

In de tweede helft heeft HRC'27 de wind mee, en is er meer strijd aan HRC'27 kant. De wedstrijd schommelt op en neer. HRC'27 wordt gevaarlijk via een schot van Bart Boumans en VIOS'38 vergeet meerdere malen de wedstrijd op slot te gooien. HRC'27 gaat tegen het einde einde van de wedstrijd meer risico's nemen door achterin, één op één te spelen. Dit heeft niet het gewenste succes. Gevaarlijkste moment is een kopbal van Bart Olieslagers in de korte hoek, maar die wordt prima gepakt door de Beugense doelman. HRC'27 verliest dan ook met 2-0.

Na twee overwinningen op rij, leek HRC'27 de weg om hoog te hebben gevonden. Niets is minder waar, HRC'27 zat geen moment in de wedstrijd en teveel spelers zaten onder zijn niveau te voetballen. HRC'27 heeft 14 dagen om weer iedereen op te lappen, want het aankomend weekend zijn ze vrij. Op 10 April volgt een thuiswedstrijd tegen Odiliapeel.