Makkelijke zege HRC'27 op De Willy's

 

HRC'27 heeft een ruime overwinning geboekt op de De Willy's. Het werd 4-1 voor de Afferdse mannen. HRC'27 geeft vanaf minuut één, een signaal af. HRC'27 krijgt in de beginfase een drietal grote kansen, de 4de kans in de 4de minuut is dan eindelijk raak. Jelke Artz geeft een prima steekpass op Bart Boumans en die schiet beheerst de 1-0 binnen.HRC'27 gaat door met het goede veldspel. Mooie aanvallen volgen elkaar op. de 2-0 volgt dan ook snel. Patrick van Santen wordt in de zestien meter door de keeper van De Willy's ten val gebracht en Jan Boumans schiet de penalty koelbloedig binnen. De Willy's komt er niet aan te pas, maar dat is zeker de verdienste van HRC'27. In de 23ste minuut scoort Teun Derksen zelfs de 3-0 uit een hoekschop. Ja Teun heeft eindelijk weer eens in het goede doel geschoten en zijn seizoenstotaal op 0 gezet. 2 doelpunten om 2 eigen doelpunt. HRC'27 krijgt in de eerste helft nog veel meer kansen, maar door goed keeperswerk aan De Willy's kant, blijft het 'maar' 3-0 bij rust.

Na rust begint HRC'27 slap en De Willy's juist sterk. Dit resulteert ook in een treffer. Tom van Berlicum kopt van dichtbij de 3-1 binnen. HRC'27 is nu wakker geschud. Binnen de minuut vergroot HRC'27 weer de voorsprong. De zeer sterk spelende Devin Jacobs ontfutstelt de bal van een De Willy's-verdediger en geeft de bal voor op Patrick van Santen, die de bal uit de draai binnen schiet. HRC'27 krijgt nog enkele kansen om de score uit te breiden, maar de scherpte is er af. HRC'27 speelt de tweede helft met een versnelling lager, maar blijft heer en meester op het veld en komt niet in de problemen. In de slotfase mist HRC'27 nog enkele kansen om de score uit te breiden, maar de 4-1 zege is in feit.

Eindelijk was er die ruime zege, waar HRC'27 al het hele seizoen op wacht. Op de beginfase van de tweede helft na, had De Willy's niks te vertellen. Zonde dat HRC'27 de galavoorstelling van de eerste helft geen vervolg geeft in de tweede helft. Hopelijk geeft deze zege zelfvertrouwen voor de volgende wedstrijden. Volgende week staan er twee belangrijke wedstrijden gepland in het paasweekend.  Zaterdags speelt HRC'27 een thuiswedstrijd tegen De Zwaluw en op 2de paasdag een uitwedstrijd tegen VIOS uit Beugen..