Oefenwedstrijd Dinsdag 26 September 2017

 

HRC'27 1 - VV Heijen 1  5-2

Patrick van Santen 2x, Jan Boumans, Huub van de Venn, Eigen doelpunt 

HRC’27 pakt gelijk de eerste overwinning van het seizoen

Na de drie nederlagen in de Beker, was daar in de eerste competitiewedstrijd gelijk de eerste overwinning te vieren. Menos uit Landhorst werd thuis met 2-1 verslagen door doelpunten van Patrick van Santen en Jan Boumans. HRC’27 maakte het zichzelf nog moeilijk, door het duel niet eerder op slot te gooien. Maar een dik verdiende overwinning voor HRC’27.

De eerste competitiewedstrijd stond op het programma, nieuwe trainers (Rob Ernst en Olaf Saloga), nieuwe spelers, een nieuwe formatie (4-4-2) en weer een spelersgroep die gretig zijn, om er dit seizoen iets moois van te maken. In de beginfase van de wedstrijd had HRC’27 het lastig, het kwam moeilijk van de goal, voornamelijk door de straffe tegenwind die in ons nadeel blies. We kwamen lastig van de goal, maar daarin tegen werd Menos ook niet gevaarlijk. De eerste grote kans was er, voor HRC’27 na 20 minuten. Ralf Arts komt goed voor de man, maar kan met de kop, net niet genoeg kracht tegen de bal zetten. Vlak hierna was het wederom Ralf Arts die alleen richting het Menos doel gaat, maar hij schiet de bal naast het doel. Daarna kan HRC’27 wel juichen, een voorzet van Devin Jacobs in twee instanties, komt precies op de geheel vrijstaande Patrick van Santen en kopt hem snoeihard binnen. HRC’27 blijft drukken, en het is wachten op de 2-0. Nieuwe speler Said Tannane krijgt nog enkele kansen, maar ook hij weet de score niet te verdubbelen.

In de tweede helft is het spelbeeld niet anders, als waar we geëindigd zijn in de eerste helft. HRC’27 is de betere ploeg, en Menos loopt achteruit. Het is jammer dat HRC’27 onzorgvuldig met de kansen omspringt, want het goede spel verdiende een treffer.  Na ruim één uur spelen viel dan eindelijk de tweede treffer. Jan Boumans gaat aan de zijkant, een combinatie aan met Devin Jacobs, en op de punt ‘zestien’ krult hij heerlijk de bal, bij de tweede paal, over de keeper heen in het doel. 2-0. Hierna wordt HRC’27 slordiger. En 20 minuten voor tijd scoort Menos geheel tegen de verwachtingen in tegen. Na een foutje in de verdediging, kan Niels Somers geheel vrijstaand de 2-1 binnen tikken. Menos probeert hierna alles of niets te spelen, maar creëert geen kansen meer. Het doelpunt zou eerder aan HRC’27 kant vallen, dan aan Menos kant. HRC’27 blijft slordig in de afronding, maar de 2-1 overwinning is in feit.

Het was een goede overwinning van HRC’27. Het team creëert veel kansen, maar de scherpte in de voorhoede ontbreekt nog. HRC’27 kan hier wel verder mee. Volgende week staat de derby tegen Heijen op het programma. Hopelijk wordt ook deze wedstrijd winnend afgesloten.

HRC'27 1 - Menos 1 2-1 (1-0)

Patrick van Santen, Jan Boumans

 

Voor HRC'27 is dit bekerprogramma geen pretje. Ditmaal was 3de klasser Stormvogels'28 de tegenstander. De club waar wij, met de jeugd-afdeling samen mee werken. Het werd echter geen plezierig wedstrijdje. Voor de 3de wedstrijd op rij was het voornamelijk ballen tegenhouden. Het klasse verschil was te groot. Dankzij onze doelman John was het bij rust máár 3-0. Na rust scoorde Stormvogels'28 nog vijfmaal en HRC'27 dankzij een penalty van Ralf Arts, eindstand was dus 8-1.

Het is een bekerprogramma om snel te vergeten. HRC'27 is ook niet wijzer geworden richting de start van de competitie. In de 3 wedstrijden was het team niet compleet, door vakantie's, blessure's en werk. Tevens was het programma niet eenvoudig. Voor het gros van de clubs is het bekerprogramma, vriendschappelijke wedstrijden. Helaas wordt HRC'27  bij 2x 3de klassers en een kampioenskandidaat 4de klasse ingedeeld en is het moeilijk om initiatief te nemen in de wedstrijden. 

Zondag 4 September  is de eerste (thuis)wedstrijd tegen Menos uit Landhorst.

 

Stormvogels'28 1 - HRC'27 1  8-1 (3-0)

Ralf Arts  

Na de nederlaag tegen Vitesse'08 heeft HRC'27 wederom een nederlaag moeten incasseren in de Beker. HRC'27 kon tegen het een klasse hoger spelende EWC'46 25 minuten lang mee, maar in de resterende 20 minuten van de eerste helft wist EWC'46 3 keer te scoren. Na rust scoorde EWC nog één keer en Joep Zwart scoorde vlak voor tijd de eretreffer. Wederom speelde HRC'27 maar met 9 eigen spelers, de rest waren gastspelers uit lagere elftallen. De derde en laatste wedstrijd voor de beker is zaterdag, een derby tegen Stormvogels'28. Een positief resultaat zal lastig worden, maar HRC'27 zal zeker gemotiveerd zijn om een mooi resultaat achter te laten in Siebengewald. 

 

EWC'46 - HRC'27 4-1

Joep Zwart

 

HRC'27 heeft de eerste bekerwedstrijd met 0-6 verloren van 3de klasser Vitesse'08. Door de vakantieperiode mistte HRC'27 liefst 9 spelers, dankzij gastspelers uit lagere elftallen kon de wedstrijd doorgaan. Het verschil was al gauw duidelijk, en Vitesse'08 won verdient met 0-6.

Komende dinsdag staat de 2de bekerwedstrijd gepland, in Well tegen EWC'46 om 19:30uur.

Subcategorieën